Sarajevo, 14.04.2021 | 21:48
     22:50 Dnevnik 3           23:05 InDizajn s Mirjanom Mikulec, lifestyle emisija, 5/12           23:35 Euromaxx, magazin     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Naši momci, izraelska igrana serija, 3/10
22:50
Dnevnik 3
23:05
InDizajn s Mirjanom Mikulec, lifestyle emisija, 5/12
23:35
Euromaxx, magazin
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Večernji radio razgovori (Vijesti u 21:00)
22:00
Vijesti
22:15
Bh muzika
22:30
Region pop
23:00
Radio roman: Ponornica – III epizoda
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan-sedlo, Sokolac 0; Bugojno, Livno 2; Jajce 3; Sarajevo-Bjelave, Tuzla, Zenica 4; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Sanski Most 6; Prijedor 7; Bihać 8; Grude, Trebinje 10; Mostar 11; Stolac 12.
Temperatura danas :    od -10 do 7°C
Vrijeme za naredna tri dana
četvrtak, 15.04. petak, 16.04. subota, 17.04.
pretežno vedro pretežno vedro pretežno oblačno sa kišom
od 0 do 6°C od -1 do 9°C od 0 do 7°C
Vrijeme za mjesec dana

Period od 05.04.2021. do 20.04.2021. Prodor izrazito hladnog i vlažnog zraka sa sjevera donosi značajnu promjenu vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Do kraja sedmice, prognoziraju se nepovoljni uslovi. Padavine se očekuju širom zemlje, a snijeg je izgledan u Bosni i na planinama Hercegovine. Od petka, 09. pa do 13. aprila izgledno je stabilnije vrijeme. Ponovno pogoršanje praćeno padavina i niskim temperaturama očekuje se od 14. aprila. Do nedjelje 11. aprila, izgledne se izrazito niske temperature zraka, prognozirane minimalne vrijednosti u Bosni se očekuju od -8 do -3, na planinama do -13, a u Hercegovini od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 2 i 7, na jugu do 12°C. Od 12. do kraja prognoznog perioda 20. aprila, temperature će biti prikladnije godišnjem dobu, jutarnje u Bosni od 4 do 9, u Hercegovini od 6 do 11°C, očekivane dnevne temperature u Bosni između 12 i 17, u Hercegovini od 15 do 20 °C. Naredno ažuriranje izgleda vremena je 12.04.2021. godine
 

Biometeorološka prognoza

srijeda, 14.04.2021. godine
Opšta slika djelimično će se popraviti, najprije na jugu, zatim u ostatku zemlje. Prolazak pogoršanja i djelimična stabilizacija ugodno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Najveći problem hroničnim bolesnicima i dalje će predstavljati nagla promjena, te osjetno hladnije vrijeme tokom cijelog dana, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima i prikladno se odjenuti. Sa noćnim satima, biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati.

četvrtak, 15.04.2021. godine
Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na proteklih par dana. Nakon vedrijeg i hladnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, postepeno će otopliti. Opšta slika će, uz više temperature zraka i duže sunčane intervale, biti ljepša na jugu zemlje. U Bosni također stabilnije, pri tome uz naoblaku i slabije padavine u poslijepodnevnim satima, što bi moglo uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.


 

Stanje na putevima

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH je mokar ili vlažan, a preko viših planinskih prevoja mjestimično ima poledice na kolovozu. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova u tunelu Čaklovići  (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (na obilaznici oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banoviča).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007