Sarajevo, 12.07.2024 | 21:57
     22:10 Odletite sami, indijski igrani film, 12+           23:50 Ema, čileanski igrani film, 16+     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak Subota Nedjelja Najava Strani program
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Dnevnik 3
22:10
Odletite sami, indijski igrani film, 12+
23:50
Ema, čileanski igrani film, 16+
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Muzička škrinja - rp
22:00
Vijesti
22:15
Bh. muzika
22:30
Region pop
23:00
Dokumentarni program
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

VRATIĆE SE RODE
igrana serija


Vratiće se rode je serija koja priča priču o dvojici prijatelja, beogradskih luzera koji preživljavaju od danas do sutra preprodajući kradenu robu, sve dok se jednog dana sudbina ne umiješa u njihov život.

Iznenadno nasljedstvo koje dobija jedan od njih, bit će prekretnica. Našim junacima učinit će se da je na pomolu spas i da će prodaja kuće riješiti sve njihove probleme, prije svega finansijske, jer su dužni vrlo opasnim ljudima, dok će mještani sela Baranda u kojem se imovina nalazi, pomisliti da spas za njihove probleme dolazi u liku naša dva junaka koje doživljavaju kao poslovne tipove koji će znati da preokrenu sumorne izglede zabitog vojvođanskog sela.

Međusobna nerealna očekivanja, sukob mentaliteta beogradskih mangupa i prefriganih seljana, izvor su mnogobrojnih komičnih zapleta. Sa druge strane, svako od likova sa sobom nosi svoju biografiju, svoju ličnu dramu i istinu, koje će se, kao i u svakoj dobroj priči, naći na iskušenju u zgusnutoj dramskoj situaciji koju ćemo gledati tokom trajanja emitovanja serijala. Ekser (Dragan Bjelogrlić) i Švaba (Nikola Đuričko) su, na prvi pogled, dva tipična produkta „tranzicione Srbije“. Preživljavaju „valjajući“ kradenu robu, najčešće parfeme sumnjivog porijekla, stalno su u dugovima i na ivici propasti, čekajući neko čudo da se desi. Kada izgleda da se ono i desilo i nenadano nasljedstvo ulije im entuzijazam, oni odlaze u Barandu, vojvođansko selo sa imenom koje dobro odslikava stanje duha njegovih stanovnika. Okomili su se jedni na druge, glođu se, truju se, svađaju, zavide, kradu, varaju... U takvo selo stižu naši junaci, dolaze da pokupe pare i odu, a dogodi se da dođu i tu i ostanu. Ali za njima stižu i njihovi vjerovnici, prije svih Dule Pacov (Srđan Todorović) koji, njušeći mnoštvo mogućnosti, ulaze u najrazličitije kombinacije sa živopisnim karakterima kao što su baba Ruža (Mira Banjac), seoski poligamista Raka (Rale Milenković) ili kvazibiznismen Batrić (Nikola Kojo).

Autorska ekipa serijala je impresivna. Od producenata Dragana Bjelogrlića, preko scenariste Nikole Pejakovića, direktora fotografije Gorana Volarevića, reditelja Gorana Gajića, do autora soundtracka Saše Lošića Loše, serija Vratiće se rode je generacijski poduhvat ljudi koji su nekada djelovali u istom kulturnom prostoru, a koji danas dokazuju da, i kao zreli umjetnici, prevazilaze nacionalne i državne barijere.

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007