Sarajevo, 31.05.2020 | 03:25
     07:00 Planet BiH, edukativno-zabavni program za djecu i mlade           07:10 Mali šlager, 2003 blok I           07:25 Barimba, animirana serija           07:50 Luna Petunija, animirana serija           08:00 Vijesti           08:05 Planet BiH, edukativno-zabavni program za djecu i mlade           08:15 Lutkokaz           08:40 Luna Petunija, animirana serija           09:00 Kako to: Povrće           09:15 Hajdi, animirana serija     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak Subota Nedjelja Najava Strani program
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Pregled programa za nedjelju
07:00
Planet BiH, edukativno-zabavni program za djecu i mlade
07:10
Mali šlager, 2003 blok I
07:25
Barimba, animirana serija
07:50
Luna Petunija, animirana serija
08:00
Vijesti
08:05
Planet BiH, edukativno-zabavni program za djecu i mlade
08:15
Lutkokaz
08:40
Luna Petunija, animirana serija
09:00
Kako to: Povrće
09:15
Hajdi, animirana serija
09:35
Wissper, animirana serija
09:45
Vik Viking, animirana serija
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Jukebox
04:00
Portreti - repriza
05:00
Jukebox
06:00
Otvoreni jutarnji program – Koronavirus u BiH (Vijesti u 07:00 , 08:00, 09:00, 10:00, Sport u 07:10 i kontakt program u 10:10)
11:00
Vijesti
11:03
Riznica znanja - obrazovni program za mlade
12:00
Vijesti u podne
12:40
Muzika
13:00
Otvoreni program – Koronavirus u BiH
Specijalna emisija Covid-19
15:00
Aktuelno – kontakt program
17:00
Vijesti u pet
18:00
Moj život je muzika
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

SLJEDBENICI
(THE FOLLOWING)
američka igrana serija
ponedjeljak – četvrtak u 22.00
od 14.12.2015.


SAD/2013.
žanr: kriminalistički thriller
uloge: Kevin Bacon, James Purefoy, Shawn Ashmore, Annie Parisse, Sam Underwood, Jessica Stroup, Valorie Curry, Natalie Zea
scenarij: Kevin Williamson
reditelj: Marcos Siega
rejting: 12+, PREMIJERA

U ponedjeljak Federalna telvizija počinje emitiranje američke hit serije „Sljedbenici“.
FBI procjenjuje da trenutno u Americi živi 300 aktivnih serijskih ubica. Šta bi se dogodilo da se povežu i počnu međusobno komunicirati? Šta da mogu sarađivati i udruživati se? Šta da ih genijalan i karizmatičan, ali psihopatski um okupi i pokrene kult koji slijedi svaku njegovu zapovijed? Kada Joe Carroll, zloglasni serijski ubica osuđen na smrt, pobjegne, FBI poziva bivšeg agenta Ryana Hardyja kao konsultanta na slučaju. Iako se povukao iz javnosti, Hardy je zaslužan za Carrollovo uhićenje 2003., nakon što je Carroll ubio četrnaest studentica u kampusu univerziteta u Virginiji gdje je predavao književnost.

Hardy zna sve o Carrollu. On ga poznaje bolje nego iko. Možda je jedini psihološki i intelektualno dorastao Carrollu. No Ryan Hardy koji je riješio Carrollov slučaj prije mnogo godina danas više ne postoji. Hardy nosi fizičke i psihičke ožiljke proizašle iz lova za serijskim ubicom i mnogo je prošlo otkad je posljednji put radio na terenu. Ova nova istraga njegovo je iskupljenje, njegov poziv u akciju. Za razliku od prve istrage prije mnogo godina, Hardy više ne odlučuje. Usko surađuje s FBI timom koji uključuje mladog i oštroumnog Mikea Westona i FBI stručnjakinju Debru Parker koja vodi istragu o Carrollu i njegovim sljedbenicima. Iako se čini da ga Weston idolizira, većina tima smatra da od Hardyja imaju više štete nego koristi. Ipak, Hardy dokazuje svoju vrijednost kad otkrije da je Carroll potajno komunicirao s mrežom sljedbenika u vanjskom svijetu. Ubrzo postaje očito da je planirao više od samo bijega iz zatvora. FBI-eva istraga vodi Hardyja do Carrollove bivše supruge i majke njegova malog sina. Hardy moli njegovu bivšu suprugu da mu pomogne predvidjeti Carrollov sljedeći potez. Napetost raste kada Carrollovi pomagači otmu ženu koja je prije 10 godina trebala biti njegova posljednja žrtva. Hardy postaje još odlučniji okončati Carrollovu igru kada shvati da psihopat namjerava završiti ono što je započeo.

Napeta, fascinantna drama prati Hardyja i FBI dok se suočavaju s izazovom stalno rastućeg broja ubistava u režiji poremećenog Carrolla koji sanja o pisanju romana s Hardyjem kao glavnim likom. No budući da bi svatko mogao biti sljedbenik, kako znati kome vjerovati?

LIKOVI I GLUMCI

Ryan Hardy (Kevin Bacon)
Ryan Hardy je bivši FBI agent koji je 2003. godine predvodio FBI tim koji je uhapsio serijskog ubicu Joea Carrolla. Nakon što ga je Carroll izbo nožem u srce, povučen je iz aktivne službe u FBI. Zbog povrede nosi pacemaker. Nakon što Carroll pobjegne iz zatvora, Hardyja zovu kao konsultanta na slučaju.
Na početku serije Hardy je izoliran od svijeta, alkoholiziran i mučen krivnjom jer nije uspio Carrolla identificirati kao ubicu nakon njihovog prvog susreta, te je Carroll ubio još 5 osoba prije nego je konačno uhvaćen. Hardy piše knjigu temeljenu na slučaju Joea Carrolla koja nosi naziv „Poezija ubice“.
Ryaha Hardyja igra Kevin Bacon, jedan je od najistaknutijih glumaca svoje generacije. Bacon je dokazao svoj talent u širokom rasponu filmskih žanrova, od akcionih trilera do romantičnih komedija. Glumio je u nagrađivanim filmovima kao što su 'Malo dobrih ljudi', 'Divlja rijeka', 'Apollo 13', 'Čovjek bez tijela' i 'Mistična rijeka'.

Joe Carroll (James Purefoy)
Joe Carroll je bivši profesor Engleske književnosti na Winslow univerzitetu. Malo je podataka o njegovom ranijem životu. Zna se da je rođen u Engleskoj i da ima polubrata. Carroll poput Edgara Allana Poea, kojemu se divi, vjeruje u „ludilo umjetnosti“, tj. da se ona mora osjetiti. Carroll započinje stvarati „umjetnost“ tako što vadi utrobe studenticama. Ubije 14 njih prije nego ga uhvati Ryan Hardy. Dok služi kaznu u zatvoru, Carroll okuplja kult sljedbenika koji su spremni da ubiju, kidnapuju, te žrtvuju sami sebe za Carrolla kako bi ovaj uspio ispuniti plan osvete Hardyju.
Igra ga engleski glumac James Purefoy, poznat po ulogama u filmovima „Resident Evil“, „Sajam taštine“, „Solomon Kane“, „John Carter“, „Momentum“.

Claire Matthews (Natalie Zea)
Claire Matthews je Carrollova bivša žena te bivša ljubavnica Ryana Hardyja. Profesorica je na fakultetu na kojem je Carroll radio prije nego je otišao u zatvor. Razvela se od Carrolla čim je saznala da je on ubica i dobila je starateljstvo nad sinom.
Igra je Natalie Zea, poznata po ulogama u serijama: „Pravednik“, „Kalifornikacija“, „Obdaren“, „Na rubu zakona“ i „Prljavi seksi novac“.

Mike Weston (Shawn Ashmore)
Mike Weston je mladi FBI agent. Ryan Hardy mu je idol, i izučavao je slučaj Joea Carrolla dok je bio na obuci. Zato je i ekspert u slučaju Joea Carrolla, baš kao i stručnjak za kompjutere.
Igra ga Shawn Ashmore, koji je poznat i kao Iceman u filmskoj hit trilogiji 'X-Men'.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007