Sarajevo, 28.09.2020 | 21:13
     22:05 Ti si moja domovina, igrana serija           22:55 Pad Osmanskog carstva, strani dokumentarni program           23:55 Dnevnik 3     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš?, igrana serija
22:05
Ti si moja domovina, igrana serija
22:55
Pad Osmanskog carstva, strani dokumentarni program
23:55
Dnevnik 3
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Zvukopis
21:30
Muzika meridijana
22:00
Vijesti
22:15
Bh muzika
22:30
Region pop
23:00
Portreti
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

NOVA SEZONA
DOKUMENTARNOG ČETVRTKA

četvrtkom u 21.00
od 17.09.2020.


Federalna televizija s ponosom najavljuje da će Redakcija dokumentarnog programa u jesenjoj šemi, a u okviru popularnog Dokumentarnog četvrtka, počevši od 17. septembra pa sve do kraja godine, predstaviti petnaest premijera. Važno je reći da je od ovog broja samo jedan film nastao u vanjskoj nprodukciji, a svi ostali snimljeni su u okviru domaćih produkcijskih kapaciteta.
„Rad je najbolja terapija i mi smo se u ovo doba pandemije doslovce duševno liječili i održavali radeći, možda više nego ikada“, ističe urednik redakcije Namik Kabil.

U jesenjoj sezoni gledaoci će biti u prilici vidjeti tri dramatične epizode iz serijala „Krvni delikti“, koji su za relativno kratko vrijeme privukli veliki broj gledalaca. Pa onda cijeli niz filmova o samoj koroni, kao što su „Studio 11“, „Izolacija“, „Vanredno stanje“, „Sto posto se volimo“, koji jedinstveno, a opet svaki različito u svome izrazu,  prikazuje i dočarava stanje pandemije kroz koje još uvijek prolazimo. Tu je i odlična i važna priča o sarajevskoj umjetničkoj grupi „Zvono“, vrijedan dokument s obiljem arhivskog materijala. Potom slijedi „Ahmedov dnevnik“ o bolnom i potresnom, ali i etički razornom putovanju jednog migranta od Maroka, Sarajeva pa sve do... nadati se do željenog cilja. Kao i priča o „30 godina izbora“, kao priča o počecima demokratskih procedura na ovim prostorima, ratnim iskušenjima koja su neminovno zahvatila i ove procese, pa sve do danas.
Tim autora Federalne televizije koji stoje iza dokumentarnih filmova u jesenjoj sezoni čine: Elma Kazagić, Arijana Saračević Helać, Alema Kazazić, Svjetlana Živanov, Nedžad Begović i Alen Drljević.

Već spomenuta vanjska produkcija, dokumentarni film „Dubina 2“  koji je pobrao brojne nagrade, priča je o istoimenoj policijskoj akciji srpske policije na Kosovu i sudskom procesu gdje, isključivo kroz glasove sudionika, čujemo dramatična i detaljna svjedočenja, u dokumentarcu koji hrabro i uspješno pomijera dramaturške konvencije.

Jesenji Dokumentarni četvretak 17. septembra otvara „Slučaj Sanja Vuleta“, kontroverzna priča o ubistvu u Mostaru koja, iako pravno-formalno završena, ostavlja i danas mučni i opasni dojam nedorečenosti. Lijepa mlada žena, sumnjivi tipovi i oni koji se iz sivih zona poslovanja pokušavaju iščupati i prebaciti u zakonski legalnije sfere, čine se kao dramatis personae neke hoollywoodske noir produkcije.

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007