Sarajevo, 12.07.2024 | 23:33
     23:50 Ema, čileanski igrani film, 16+     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Odletite sami, indijski igrani film, 12+
23:50
Ema, čileanski igrani film, 16+
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Dokumentarni program
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

VODITELJSKOJ EKIPI TV BINGO SHOWA
PRIDRUŽUJU SE DVA NOVA LICA.

GLUMCI RIJAD GVOZDEN I DAVOR SABO
NOVI SU ČLANOVI BINGO PORODICE.

TV BINGO SHOW
petkom u 20.10

Od 05. aprila jedan od najdugovječnijih televizijskih projekata TV Bingo show dobija nove članove velike Bingo porodice. To su glumci Rijad Gvozden i Davor Sabo, a Dino Salihagić i Hazim Begagić su još uvijek dio TV Bingo Show ekipe. Lutrija BiH i Federalna televizija već punih 16 godina sarađuju na projektu Tv Bingo Show, a upravo broj godina govori o kvaliteti i gledanosti programa, koji su naš imperativ.
Pozivamo sviju da prvi petak u aprilu budu uz program Federalne TV i Bingo Show te pozdrave i dozvole da im nova Bingo lica donesu sreću. 

Gluma kao životni izbor i dosadašnji  uspjesi...

DAVOR SABO: Za glumu sam se opredijelio 2009., kada sam nakon završene gimnazije upisao ASU Sarajevo u klasi profesora Admira Glamočaka. U međuvremenu, gluma je postala moj način života, moj životni put i na kraju krajeva profesija i posao. Sa hit predstavom „Dame biraju“ već 5 godina obaramo sve rekorde gledanosti u zemlji i regionu, do sada imamo više od 200 igranja. Također igram u Narodnom pozorištu Sarajevo, te Sarajevskom ratnom teatru gdje upravo radimo na novoj predstavi u režiji Zijaha Sokolovića. S aspekta uspjeha i nagrada, 2018. je bila izuzetno uspješna sezona. Osvojio sam tri nagrade za najboljeg glumca i najboljeg mladog glumca na festivalima u zemlji i regionu.
RIJAD GVOZDEN: Dobra stvar je što nas je školovanje na Akademiji scenskih umjetnosti pripremalo za scenski nastup, te nas usmjeravalo kako da znanja i tehnike kojima ovladamo primjenjujemo na pozorišnoj sceni ili pred kamerom.
Koliko se televizija kao medij razlikuje od dosadašnjih iskustava?

DAVOR SABO: Televizija je za mene potpuno novo iskustvo, drugačije od bilo čega što sam radio do sad. Upravo je to bio jedan od glavnih razloga da se prepustim ovom izazovu.
RIJAD GVOZDEN: Rad na realizaciji televizijske emisije svakako ima svoje zakonitosti, posebno jer je riječ o emisiji koja ide uživo. Baš kao što je izvođenje predstave ili snimanje scena filma drugačije, i ovo vidim kao jedan zanimljiv izazov koji slijedi.

Kako je došlo do saradnje sa TV Bingom i koja su vaša očekivanja?

DAVOR SABO: Kontaktirali su me Federalna televizija i Lutrija BiH, prije svega sjajna Jasmina Jokić Hajrić. Tražili su nova lica za Tv Bingo Show, željeli da to budu dvojica mladih glumaca i smatrali su da bih ja bio dobar izbor za ovakvu ulogu. Nije nam trebalo dugo da se dogovorimo i na zadovoljstvo svih strana, počinjemo sa suradnjom.
RIJAD GVOZDEN: Kontaktirali su me sa Federalne televizije te mi je nakon inicijalnog sastanka ponuđeno da budem jedan od voditelja. Uvijek je lijepo čuti i znati da je neko prepoznao vaš dotadašnji rad, te na bazi toga ponudio novi angažman. Iskreno se nadam da će gledateljima biti zanimljivo pratiti Bingo uz novu voditeljsku postavu, a i meni će biti svakako zanimljivo iskušati se u jednoj novoj formi.

Igrate li Bingo?

DAVOR SABO: Naravno!
RIJAD GVOZDEN: Vrlo često sam znao, kada prolazim pored Lutrije, svratiti i kupiti listić. Nisam imao neku posebnu taktiku odabira listića, ali mi je bilo zanimljivo to isčekivanje. Ne mogu se pohvaliti nekim velikim dobitkom, ali i u samoj igri je čar.

Ekipa sa kojom sarađujete...

DAVOR SABO: Velika je to ekipa na čelu sa urednicom Jasminom Jokić Hajrić, kolegicama Mirelom Laković i Snežanom Vidović, kolega Riad Gvozden, redatelj, producenti i mnogi drugi koji čine tim Tv Bingo Show.
RIJAD GVOZDEN: Ekipa je stvarno sjajna, profesionalna i uigrana. Ne biste vjerovali koliki tim ljudi stoji iza realizacije jedne emisije Binga, ali i sa kolikom posvećenošću svako od njih radi svoj posao krajnje profesionalno. Od šminkera, scenografa, producenta, reditelja, tonca... bez bilo koga čije ime pročitate na odjavnoj špici, emisiju bi bilo značajno teže raditi. Drago mi je da ću imati priliku raditi sa svima njima.

Premijera, ali na televizijskim „daskama“ je zakazana za 05. april, kakvo je raspoloženje, trema?

DAVOR SABO: Radujem se 5. aprilu. Trema je, naravno, prisutna ali jedva čekam da vidim kako će sve skupa izgledati.
RIJAD GVOZDEN: Kao i pred svaki dosadašnji glumački zadatak, bilo da je riječ o pozorišnoj predstavi ili snimanju filma/serije, tako i pred ovaj nastup imam tu neku pozitivnu tremu, koja prije svega proizilazi iz, rekao bih, odgovornosti i želje da sve prođe onako kako je i planirano. Obzirom na sve dogovore i probe koji su prethodili, iskreno se nadam da će gledatelji biti zadovoljni sa novim licima TV Binga.

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007