Sarajevo, 12.05.2021 | 20:11
     21:05 Blago nama, igrana serija, 52/64           21:45 Bajram dođe, mirišu avlije , koncert           23:50 Dnevnik 3     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Odgovorite ljudima, dijaloška emisija
21:05
Blago nama, igrana serija, 52/64
21:45
Bajram dođe, mirišu avlije , koncert
23:50
Dnevnik 3
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Ramazanski program - Iftar
20:30
Jukebox
21:00
Vijesti
21:03
Jukebox
22:00
Vijesti
22:15
Bh muzika
22:30
Region pop
23:00
Radio novela: Okean ljubavi – III epizoda
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
LJETA U INDIJI
/ INDIAN SUMMERS/
engleska igrana serija
ponedjeljak - četvrtak u 20.10
od 06. 07. 2020.


Federalna televizija započinje emitiranje igrane serije „Ljeta u Indiji“. Serija, koja ima 20 epizoda u dvije sezone, bit će emitirana od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 20.10 h.Ova britanska serija uvodi nas u veličanstveni svijet u podnožju Himalaja, na plantažama čaja, burnih posljednjih godina Britanskog Carstva u Indiji.
Godina je 1932. Indija sanja o nezavisnosti, ali Britanci se ne kane povući. Indijski potkralj sa svojom se vladom svake godine povlači iz vreline carske prijestolnice iz New Delhija u Simlu, Englesku u malom u podnožju Himalaje, koja na šest mjeseci postaje ljetnom prijestolnicom Indije. Ondje se moćnici igraju boga, zabavljaju se sa ženama i ljubavnicama i neudanim djevojkama koje traže muža. Ali historija je protiv njih jer angloindijski sjaj blijedi i carstvo klizi u propast. Ko će ostati kada brod potone?

Serija prati dvije porodice, jednu indijsku i jednu britansku, u priči o ljubavi, obećanjima, tajnama i političkim intrigama te igri gospodara i sluga u mahnitom plesu odbrojavanja do slobode. Serija gledaocu pruža praznik za oči nudeći uvid u nezamislivo bogatstvo i grandioznost Indije u vrijeme kad je nekoliko hiljada Britanaca vladalo nad 400 miliona Indijaca.
Istražite Simlu očima Indijaca i Britanaca, od potkraljeve palače, britanske tržnice, indijskog sajma, plantaže čaja i misijske škole do domova glavnih likova. Na ulazu u srce Simle je Britanski klub, nad kojim stoji natpis: „Zabranjen ulaz psima i Indijcima“. Bar, veranda, salon za dame, tenis i polo. Tračevi, gramofoni, sedmicama stare novine, krckanje leda, domaće stanovništvo u livrejama, blijedi ljubavnici na sportskim terenima - Engleska u malom. Nostalgična slika za one koji čeznu za domovinom idealizirajući je.
Glavni likovi su Ralph, Alice, Aafrin i bezimeni dječak. Ralph je privlačan antijunak koji svojom snagom i mirnoćom prikriva strah da njegov voljeni svijet propada. Aafrin i Alice odlikuju se tihom hrabrošću. Alice traži slobodu i vidi je u Aafrinu. Aafrin se protiv svoje volje upliće u politiku, a njegova je sloboda Alice. Adam, dječak spašen s pruge, nije obično siroče. Izrasta u mladog radikala, gnjevnog i ambicioznog. Adamu slobodu može donijeti samo osveta.
Režija: Anand Tucker, David Moore, John Alexander...
Scenarij: Paul Rutman, Lisa McGee, Nicole Taylor, Anna Symon
Uloge: Henry Lloyd-Hughes, Nikesh Patel, Jemima West, Julie Walters, Aysha Kala...
 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007